pondelok 31. augusta 2015

Brazuca dokonalé dielo futbalovej evolúcie

Brazuca

Ak niekto pred vami vysloví slovo Brazuka určite vás na chvíľku ovládne príjemný pocit z úžasnej atmosféry svetového futbalového šampionátu v Brazílii, ktorý sa konal v lete 2014.

Futbalová lopta Adidas Brazuca OMB dostala svoje meno do vienka od brazílskych fanúšikov a fudbalových nadšencov. Pomenovanie BRAZUCA vzniklo spojením slov Brazília a bazuka.






BRAZUCA očarila svetových hráčov futbalu



Futbalová lopta šťastia Adidas Brazuca OMB si získala srdcia obrovského množstva nadšených fanúšikov. Svojimi úžasnými vlastnosťami a kvalitou príjemne prekvapila aj svetových špílmachrov ako je Leo Messi, Iker Casillas alebo bývalý majster futbalu Zinedine Zidane. .

Na adresu lopty Dani Alves povedal:„futbalová lopta Brazuca na mňa zapôsobila ako fantastická lopta, s ktorou si užijeme veľa zábavy. Spoločnosť Adidas vytvorila neuveriteľne vyzerajúcu loptu, ktorá dokonale zapadne na také veľké podujatie akým sú Majstrovstvá sveta vo futbale.

Najdôležitejšie zo všetkého je to, že sa s ňou veľmi dobre hrá nielen na ihrisku, ale aj vo vzduchu. Som si istý, že všetci hráči si ju zamilujú. Vzrušenie, ktoré mám z turnaja, dostáva úplne nový rozmer.






Prečo je Brazuca dokonalým dielom loptovej evolúcie?

Najtestovanejšia lopta na svete Brazuca právom zaujala prím medzi najlepšími loptami sveta a nie len preto, že bola učená pre svetový šampionát v Brazílii.

Lopta sa skladá zo šiestich vrúbkovaných panelov bielej farby.Vrúbkovaný povrch lopty, ktorý zabezpečuje stabilný let lopty a dobré uchytenie, oceňujú predovšetkým brankári. Švy sú pokryté pestrými farbami: zelenou, žltou a tmavomodrou farbou.Čo symbolizuje populárny brazílsky náramok šťastia.

Materiál z ktorého je lopta vyrobená sa skladá zo 70% polyuretánu a 30% prírodnej kože. Obvod lopty je 69 cm a váži 437 gramov. To, že táto lopta má status najlepšia lopta sveta je oprávnené, pretože 2,5 roka prechádzala tvrdými testovacími procesmi.

Mnohí profesionálni a amatérski hráči, ktorí si túto loptu otestovali vravia, že je to lopta s najkrajším dizajnom, má veľkú trvácnosť a vydrží aj zlé poveternostné podmienky. Pochvaľujú si aj materiál, z ktorého je lopta vyrobená a samozrejme vynikajúce letové vlastnosti lopty sa tiež nevyhli pochvale. Bodaj by nie, keď táto lopta prešla v precíznych testoch FIFA.

Myslím že táto lopta zaslúžene drží už niekoľko rokov status, najlepšia lopta sveta a možno ju označiť za dokonalé dielo loptovej evolúcie. :)