sobota 11. júna 2016

Futbalovú loptu “Beau Jeu” budú smerovať do protivníkovej bránky i slovenskí chlapci

Európska futbalová šou vo Francúzku je už na dohľad. Radosť z futbalu pre nás fanúšikov umocnila i samotná účasť slovenských futbalistov na ME – poctivo vybojovaná v kvalifikácii na EURO 2016.

Okrem nášho tímu, púta v krajine Galtského kohúta dennú pozornosť i futbalová lopta s názvom“Beau Jeu” (“krásna hra”) , ktorý jej dala almamáter Adidas.

Futbalovú lopta “Beau Jeu” (pod oficiálnym označením EURO16 OMB) obliekli dizajnéri Adidasu ako inak do francúzskej trikolóry biela, modrá, červená. Rovnako strieborná farba na obale lopty prezentuje trofej UEFA.







Aké sú vylepšenia prináša Beau Jeu v porovnaní s Brazucou?

Beau Jeu je vylepšená verzia futbalovej lopty Brazuca, ktorá bola okopávaná na MS 2014 v Brazílii.

Dizajnéri zamakali na vylepšení povrchových vlastnostiach lopty. Viac zdrsnili povrch, čím vylepšili jej uchopiteľnosť a viditeľnosť v priebehu letu. Tým dávajú možnosť vyniknúť predovšetkým brankárom. Podobne aj samotní hráči sa vedia lepšie zorientovať pri preberaní lopty.

Tak ako všetky futbalové lopty Adidas i Beau Jeu prešla prísnym testovaním v trvaní osemnásť mesiacov v najvyšších futbalových súťažiach. Mnohí vrcholoví futbalisti si ju nevedia vynachváliť.



Aké vlastnosti charakterizujú futbalovú loptu Adidas Beau Jeu

Futbalová lopta Beau Jeu (Adidas EURO OMB) je oficiálnou loptou Majstrovstiev Európy vo futbale vo Francúzsku. Má top letové vlastnosti, vysokú odolnosť voči oderom a trvanlivosť. Je určená pre hru na trávnatých plochách.

Skvele sa s ňou dribluje a rovnako dobre kopú dlhokánske pasy a prihrávky. Sedí na nohe ako zadok na šerblík. :)

Futbalovú loptu tvorí vysokokvalitný a odolný materiál s termostatického polyuretánu, ktorý je 100% vode odolný. Lopta má samozrejme najvyšší certifikát kvality FIFA Approved.

Beau Jeu drží svoj tvar a je rovnomerne vyvážená pre zabezpečenie jej dokonalých priamočiarých letových vlastností, bez toho, aby sa brankári a ani hráči neobávali neočakávanej zmeny smeru letu.

Lopta je lepená (nie je šitá). 


Záver


Futbalová lopta Adidas Beau Jeu je pre slovenského fanúška i pre slovenských reprezentantov výnimočnou loptou.

Želám slovenským futbalistom, aby im Beau Jeu priniesla šťastie a zachovala ich doterajšiu “krásnu hru” počas celého európskeho šampionátu EURO 2016. A verím, že ani dnešná prehra s Walesom ich neodradí od postupu zo skupiny :).